2024-06-12 16:58Blog post

"We betaalden maar een kwart van de nieuwprijs, ook al waren er meerdere gegadigden."

Mattias Vanderstraeten koper Mattias Vanderstraeten koper

Renovatiespecialist Mattias Vanderstraeten uit het Vlaams-Brabantse Opwijk was op zoek naar schrijnwerkersmateriaal. Interieurbouwer Willem Schulpen uit Alblasserdam had dit na de overname van zijn zaak te koop. Via Troostwijk Auctions vonden ze elkaar.


Circulaire bedrijfsfilosofie

Mattias Vanderstraeten leidt een renovatiebedrijf en werkt daarbij vanuit een circulaire bedrijfsfilosofie graag met recuperatiemateriaal. Troostwijk Auctions is voor hem een voordelig aanvoerkanaal voor machines en gereedschappen. “Ik spotte op de website van Troostwijk dat een schrijnwerkerij in Nederland, Ritmeester BV, gereedschap te koop aanbood. Het voordeel bij Troostwijk is dat je tweedehandsartikelen tegen een aanzienlijk lagere prijs vindt dan via zoekertjes én vooral dat je facturen ontvangt. Als bedrijf is dat wenselijk, op de gewone tweedehandsmarkt gebeurt dat niet. Omdat we een circulair bedrijf zijn, vind ik het ook belangrijk dat we plaatmateriaal kunnen hergebruiken. Dat matcht helemaal met onze bedrijfswaarden.”

Superhandige Troostwijk app

Via de veiling tikte Mattias Vanderstraeten een prima onderhouden zaagtafel, bandschuurmachine en plaatmateriaal op de kop. “De Troostwijk app was erg handig voor het bieden en de follow-up”, vertelt Mattias. “Zoek je iets, dan vind je via de app snel een gedetailleerde omschrijving van de kavels van het moment én je weet altijd perfect wat de status is van je dossier.”

Kwart van de nieuwprijs

Ook de afhaaldag zelf was prima geregeld, knikt hij. “Troostwijk geeft je de dagen door waarop je je kavels kan afhalen en je kent perfect de afmetingen en het gewicht. Het onthaal was erg aangenaam: een medewerker van Troostwijk ter plaatse hielp ons om onze kavels terug te vinden. Willem, de eigenaar, hielp ons zelfs bij het opladen. Een fijne ervaring dus, zeker omdat we via deze weg maar een kwart van de nieuwprijs betaalden, ook al waren er in de eindfase van de veiling meerdere gegadigden.”About Troostwijk Auctions

Over Troostwijk Auctions

Troostwijk Auctions gelooft dat alles waarde heeft en is gedreven om van digitaal veilen de beste manier te maken om waarde toe te voegen voor zakelijke verkopers en kopers. Het digitale veilingplatform verbindt op een optimale manier lokale, gemakkelijke en snelle verkoop met wereldwijde vraag. Dit doen zij door de kracht van hun mensen, technologie en data te bundelen. Zo bouwt Troostwijk Auctions een winstgevend bedrijf, belonen zij hun mensen en verlengen zij de levensduur van goederen om verspilling en emissies te beperken. Jaarlijks veilt Troostwijk Auctions meer dan 1 miljoen kavels voor bedrijven uit sectoren als landbouw, voeding, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft per maand gemiddeld 4 miljoen bezoeken op het platform, lokale sectorspecialisten in heel Europa en kopers in 175 landen.

Voor meer informatie over Troostwijk Auctions: https://www.troostwijkauctions.com/


Contacts

Annelies van den Dool
Brand and Communications Manager
Annelies van den Dool