2024-03-22 15:41Blog post

5 tips om een veiling te winnen

5 tips for winning an auction

Of je nu voor het eerst meedoet aan een online veiling of een doorgewinterde expert bent op het gebied van biedingen, meedoen aan een online veiling is niet altijd makkelijk. En dan hebben we het nog niet eens over het daadwerkelijke winnen van een kavel. Je kunt overboden worden of net te laat zijn met het plaatsen van een bod, waardoor die ene gewilde kavel helaas aan je neus voorbijgaat.

Hoe voorkom je zulke teleurstellingen en hoe zorg je ervoor dat je de kavels binnenhaalt die je echt wilt? In dit artikel delen we vijf tips om je te helpen een veiling te winnen. 

1. Blijf de veilingkalender checken

Wil je je kansen vergroten? Dan is het van belang dat je de veilingkalender goed in de gaten houdt. Zo weet je precies wanneer een veiling start en sta je klaar om je bod uit te brengen zodra het zover is. Een goede voorbereiding is het halve werk en kan je net de voorsprong geven die je nodig hebt om de kavel te winnen.

2. Inspecteer de kavel goed

Als je een kavel op het oog hebt, is een grondige inspectie van deze kavel essentieel voordat je een bod uitbrengt. Neem de tijd om de foto's en beschrijvingen goed door te nemen. Zijn er kijkdagen? Maak hier dan gebruik van. Zo kun je de kavels van dichtbij bekijken en weet je precies waar je op biedt.

3. Voeg de kavel toe aan je favorieten

Je kunt bij Troostwijk Auctions kavels volgen en aan je lijst met favorieten toevoegen. Dit zorgt ervoor dat je automatisch updates ontvangt als een kavel beschikbaar komt of als een veiling bijna afloopt. Door op deze manier strategisch te plannen, mis je geen enkele kans. 

4. Maak gebruik van automatisch bieden

Een handige feature bij Troostwijk Auctions is automatisch bieden. Dit houdt in dat je een maximaal bedrag instelt. Vervolgens wordt er in jouw naam geboden tot dit het ingestelde maximumbedrag is bereikt. Automatisch bieden bespaart je niet alleen tijd, het voorkomt ook dat je ongemerkt of onbedoeld over je budget heen gaat.

5. Houd de tijd in de gaten

Bij een (online) veiling is timing cruciaal. Je kunt namelijk alleen binnen een beperkte periode een bod plaatsen. Houd daarom goed in de gaten wanneer een kavel sluit en zorg dat je biedingen op tijd plaatst. Zo vergroot je de kans om concurrentie voor te blijven en het winnende bod te plaatsen. 

Start met bieden bij Troostwijk Auctions

Met deze vijf tips vergroot je jouw kansen om het winnende bod te plaatsen bij een online veiling. Ben je benieuwd naar wat Troostwijk Auctions allemaal te bieden heeft en wil je meebieden in veilingen? Neem dan eens een kijkje op onze online veilingkalender en start direct met bieden. Succes!

 About Troostwijk Auctions

Troostwijk Auctions believes that everything has value and is driven to make digital auctioning the best way to add value for business sellers and buyers. The digital auction platform optimally connects local, convenient and fast sales with global demand. They do this by combining the power of their people, technology and data. This is how Troostwijk Auctions builds a profitable business, rewards their people and extends the life of goods to reduce waste and emissions. Each year, Troostwijk Auctions auctions more than 1 million lots for companies in sectors such as agriculture, food, metal, construction, earthmoving and transportation & logistics. The company has an average of 4 million visits to the platform per month, local sector specialists throughout Europe and buyers in 175 countries. For more information about Troostwijk Auctions: https://www.troostwijkauctions.com/


Contacts

Annelies van den Dool
Brand and Communications Manager
Annelies van den Dool