2024-03-18 09:28Blog post

4 tips voor een goede voorbereiding als je start met veilen

Locatie voorbereiding veiling

 

Wanneer je besluit om goederen of machines - ook wel kavels - te veilen bij Troostwijk Auctions, dan staan wij klaar om je daarbij te helpen. Onze experts nemen je veel werk uit handen; ze nemen foto’s van de machines, maken de omschrijvingen erbij en ze zorgen dat al jouw kavels zo goed mogelijk verschijnen op ons platform. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen is het belangrijk dat je zelf eerst een aantal voorbereidingen treft. Zo zorgen we er samen voor dat je veiling een groot succes wordt.   

We geven je vier tips voor het voorbereiden van je veiling: 

1. Zorg dat alle goederen en machines netjes en schoon zijn  

Het zal je niet verbazen: als je goederen en machines netjes en schoon zijn, verkopen ze beter tijdens de veiling. Dan zien ze er immers een stuk aantrekkelijker uit en zullen kijkers ook de indruk krijgen dat de kavel goed onderhouden is. Zorg ervoor dat je ook op details let bij het klaarzetten van de goederen en haal overbodige onderdelen weg. Dat voorkomt onduidelijkheid over wat wel en wat niet bij de verkoop hoort. Bovendien is er op de foto’s die door onze expert worden gemaakt altijd meer zichtbaar dan met het blote oog. 

2. Zorg voor een opgeruimde locatie 

Een schone en goed georganiseerde locatie draagt bij aan de uitstraling en kwaliteit van je online veiling. Wanneer machines in een mooie line-up geordend staan creëer je een professionele, verzorgde uitstraling online. Bijvoorbeeld door de grote machines bij elkaar te zetten en ook het kleine gereedschap netjes te rangschikken. Daarnaast zorgt het er ook voor dat het tijdens een kijkdag voor bieders makkelijker is om door de locatie heen te lopen.  

3. Houd alle omschrijvingen bij de hand 

Onze experts nemen je graag het meeste werk uit handen. Om ervoor te zorgen dat zij alle kavelsvoor je online kunnen zetten, is het handig als je van tevoren al zoveel mogelijk informatie over de machines of goederen bij elkaar hebt gezocht. Denk aan handleidingen of andere belangrijke documenten. Dat scheelt ons allebei veel tijd – en dat draagt bij tot een fijne samenwerking! 

4. Bedenk van tevoren wat je goederen waard zijn 

Je wilt bieders een zo goed mogelijk overzicht geven van wat je verkoopt. Houd daarom het aantal kavels overzichtelijk en bereken van tevoren wat je machines (nog) waard zijn. Heb je veel kleine, minder waardevolle kavels? Overleg dan met een accountmanager van Troostwijk of het niet handiger is om deze samen te voegen. Dat scheelt een boel tijd om alles online te krijgen, maar kan er ook voor zorgen dat je alles sneller verkocht hebt.  

Even alles op een rij: 

  • Maak de goederen die je gaat veilen schoon, ook de kleine details. 
  • Kies een geschikte locatie om je kavel op de foto’s eruit te laten springen. 
  • Zet je machines en goederen op logische volgorde bij elkaar. 
  • Houd genoeg ruimte tussen de machines en goederen. 
  • Maak en houd de locatie schoon. 
  • Zorg dat je alle productgegevens over de kavels paraat hebt. 
  • Zoek vast handleidingen en andere belangrijke documenten op. 

Troostwijk Auctions haalt graag samen met jou het maximale uit je veiling. Door zelf bovenstaande voorbereidingen te treffen kun je de waarde van je machines vergroten en het resultaat van je veiling maximaliseren. De experts van Troostwijk Auctions doen de rest! 

Ook veilen? 

Gaat jouw bedrijf verbouwen, vernieuwen, stoppen of verhuizen en heb je machines of goederen over? Deze kun je gemakkelijk veilen via het online platform van Troostwijk Auctions. Naast de financiële opbrengsten is veilen ook duurzaam: je machines krijgen een tweede leven. Kijk voor meer informatie op www.veilenmettroostwijk.nl.  

 

 

 About Troostwijk Auctions

Troostwijk Auctions believes that everything has value and is driven to make digital auctioning the best way to add value for business sellers and buyers. The digital auction platform optimally connects local, convenient and fast sales with global demand. They do this by combining the power of their people, technology and data. This is how Troostwijk Auctions builds a profitable business, rewards their people and extends the life of goods to reduce waste and emissions. Each year, Troostwijk Auctions auctions more than 1 million lots for companies in sectors such as agriculture, food, metal, construction, earthmoving and transportation & logistics. The company has an average of 4 million visits to the platform per month, local sector specialists throughout Europe and buyers in 175 countries. For more information about Troostwijk Auctions: https://www.troostwijkauctions.com/


Contacts

Annelies van den Dool
Brand and Communications Manager
Annelies van den Dool