2024-06-12 17:29Blog post

"Door het internationale netwerk van Troostwijk, hebben we verkocht in meer dan 10 landen!”

De zaagtafel die Willem Schulpen van Ritmeester BV verkochtDe zaagtafel die Willem Schulpen van Ritmeester BV verkocht

Interieurbouwer Willem Schulpen uit Alblasserdam had schrijnwerkersmateriaal na de overname van zijn zaak te koop. Renovatiespecialist Mattias Vanderstraeten uit het Vlaams-Brabantse Opwijk was er naar op zoek. Via Troostwijk Auctions vonden ze elkaar.

Ritmeester BV was 35 jaar lang een bloeiende onderneming in interieurdesign voor yachting, woningen en kantoren tot eigenaar en zaakvoerder Willem Schulpen dit jaar zijn zaak overliet. Via Troostwijk Auctions verkocht hij de machines en onderhoudsgereedschappen. “De overnemer had zijn eigen machines”, vertelt Willem Schulpen.

“Ik overwoog even een advertentie of Markplaats.nl, maar toen schoot Troostwijk me te binnen. Ik kende hun lange traditie en ik hou niet van adverteren, want dan krijg je een allegaartje aan reacties. Ook een machineopkoper vond ik geen aantrekkelijke oplossing.”

Groot professioneel netwerk

Willem Schulpen nam contact op en Troostwijk kwam langs voor een interview. “Een hele positieve kennismaking. Ze wilden graag mijn materiaal veilen. Ze legden me de procedure uit, maakten een beschrijving op van de kavels en legden de veilingdata vast. Ook daarin waren ze enorm flexibel.”

Internationaal bereik

Voordat een veiling online start, is er eerst een kijkdag op locatie bij de verkoper. Willem Schulpen: “Daar zijn inderdaad enkele geïnteresseerden op afgekomen. Daarna kon het online bieden beginnen. Vooral op het einde van de laatste veilingdag wordt er professioneel geboden, merkte ik. Ik was echt verrast door de sterkte van het netwerk: Troostwijk heeft een heel groot internationaal bereik, waardoor we verkocht hebben in meer dan 10 landen. Via een advertentie was dat nooit gebeurd!”About Troostwijk Auctions

Over Troostwijk Auctions

Troostwijk Auctions gelooft dat alles waarde heeft en is gedreven om van digitaal veilen de beste manier te maken om waarde toe te voegen voor zakelijke verkopers en kopers. Het digitale veilingplatform verbindt op een optimale manier lokale, gemakkelijke en snelle verkoop met wereldwijde vraag. Dit doen zij door de kracht van hun mensen, technologie en data te bundelen. Zo bouwt Troostwijk Auctions een winstgevend bedrijf, belonen zij hun mensen en verlengen zij de levensduur van goederen om verspilling en emissies te beperken. Jaarlijks veilt Troostwijk Auctions meer dan 1 miljoen kavels voor bedrijven uit sectoren als landbouw, voeding, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft per maand gemiddeld 4 miljoen bezoeken op het platform, lokale sectorspecialisten in heel Europa en kopers in 175 landen.

Voor meer informatie over Troostwijk Auctions: https://www.troostwijkauctions.com/


Contacts

Annelies van den Dool
Brand and Communications Manager
Annelies van den Dool