2024-05-21 15:34Blog post

"De veiling heeft maar liefst 350K meer opgeleverd dan verwacht!"

Jan van de Ven uit Someren - verkoperJan van de Ven uit Someren - verkoper

Jan van de Ven (67) stopt na 45 jaar met de agrarische activiteiten van zijn Loon- en grondverzetbedrijf Gebr. Van de Ven; door zijn vader al in 1967 gestart. “Vorig jaar overleed mijn broer, waarmee ik het bedrijf runde en mijn kinderen gaan het niet overnemen. Ik ben toen gaan nadenken wat een goed moment was om te stoppen. Het is eigenlijk heel snel gegaan, want de agri-accountmanager Stef heeft me ervan overtuigd dat ik in verband met het maaiseizoen moest verkopen in het voorjaar. Niemand zit immers te wachten op maaimachines in het najaar. En dat heeft goed gewerkt; want daardoor werd er flink tegen elkaar opgeboden!"

"Toen ik besloot om mijn bedrijf te verkopen twijfelde ik geen moment: dat wilde ik bij Troostwijk doen. Troostwijk heeft een heel goede naam en kopers uit heel Europa. Ik heb geen andere veilingplatforms overwogen. Ik dacht; dat wordt toch niks. Het grote voordeel van veilen via Troostwijk is dat je niet alleen je machines kunt aanbieden, maar ook alle andere denkbare goederen. Zo kwam ik in totaal op ruim 500 kavels uit!"

Ontzorging door medewerkers van Troostwijk
Een jaar geleden kwam accountmanager Stef Hooijman al een keer bij Jan langs om een taxatie te doen. "Ik wilde eerst kijken of ik alles in een keer kon verkopen, inclusief de BV, maar dat is toen niet gelukt. Toen heb ik ervoor gekozen om te veilen. Er kwamen toen sitemanagers van Troostwijk langs die veel werk uit handen nemen, doordat ze alles voor je nummeren, fotograferen en online zetten."

Het verloop van de veiling
De veiling is boven alle verwachting gegaan. Op een paar oude banden na, is alles verkocht. Dat is Jan bijzonder goed bevallen. Met een fantastisch resultaat; de veiling heeft maar liefst 350K meer opgeleverd dan verwacht!"

Kavels naar het buitenland
De afhaaldag is ook heel goed gegaan. Jan: "Het was erg druk en een flinke chaos, maar de medewerkers van Troostwijk bleven heel rustig. Wat ik bijzonder vond was de hoeveelheid kavels die naar het buitenland ging. Zelfs kleine dingen zoals banden. Veel buitenlandse kopers komen dan met een busje en dan laden ze het gewoon in op de afhaaldag."

Geen zwart gat
Jan is niet bang om in een zwart gat te vallen nu zijn bedrijf verkocht is: "Ik heb altijd heel hard gewerkt en we gingen zelden met vakantie. Ik had er ook nooit echt behoefte aan, maar nu is dat anders. Volgend jaar willen we een mooie verre reis maken. En we hebben grond kunnen kopen om een bungalow op te zetten. Daarnaast ga ik niet helemaal stil zitten; 1 dag per week blijf ik besteksondersteuning doen, waarvoor ik een eenmanszaak heb opgezet. Nu de veiling zo goed is afgerond, kan ik mijn blik weer werpen op een nieuwe levensfase."About Troostwijk Auctions

Troostwijk Auctions gelooft dat alles waarde heeft en is gedreven om van digitaal veilen de beste manier te maken om waarde toe te voegen voor zakelijke verkopers en kopers. Het digitale veilingplatform verbindt op een optimale manier lokale, gemakkelijke en snelle verkoop met wereldwijde vraag. Dit doen zij door de kracht van hun mensen, technologie en data te bundelen. Zo bouwt Troostwijk Auctions een winstgevend bedrijf, belonen zij hun mensen en verlengen zij de levensduur van goederen om verspilling en emissies te beperken. Jaarlijks veilt Troostwijk Auctions meer dan 1 miljoen kavels voor bedrijven uit sectoren als landbouw, voeding, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft per maand gemiddeld 4 miljoen bezoeken op het platform, lokale sectorspecialisten in heel Europa en kopers in 175 landen. 

Voor meer informatie over Troostwijk Auctions: https://www.troostwijkauctions.com/ 


Contacts

Annelies van den Dool
Brand and Communications Manager
Annelies van den Dool