2024-03-29 11:39Press release

Twee Jannen stoppen gelijktijdig met hun aannemingsbedrijf uit Someren en veilen hun machines online

Van de Ven Someren

Ze heten allebei Jan en ze hebben beiden een eigen aannemingsbedrijf (allebei met hun broer) in het Brabantse Someren. Nu stoppen ze ook nog gelijktijdig met hun bedrijven en veilen ze hun machines online, bij Troostwijk Auctions. Puur toeval! Maar voor wie op zoek is naar machines voor agrarische- en grondverzetactiviteiten is dit een mooie kans om goed te slagen. Tijdens de kijkdag op zaterdag 6 april 2024 kun je de kavels van beide bedrijven bekijken; de plekken liggen op slechts zes autominuten van elkaar verwijderd. 

De veilingmeester noemt het ongekend dat twee bedrijven uit dezelfde branche en uit hetzelfde dorp gelijktijdig stoppen. Jan van de Ven, van Aannemingsbedrijf Gebr. Van de Ven B.V. uit Someren en Jan van Vijfeijken van Gebroeders van Vijfeijken B.V. uit Someren hebben beiden besloten om hun bedrijf te stoppen. Beide ‘Jannen’ konden geen opvolger en geen koper vinden voor hun zaak. Om die reden worden alle machines en toebehoren van de twee bedrijven online geveild bij Troostwijk Auctions. Want, zo zeggen ze: “Geen kopers te vinden voor het geheel? Dan is er maar één optie: Troostwijk bellen.”  

Twee familiebedrijven  
Gebroeders van Vijfeijken B.V. werd opgericht in 1967. Bert van Vijfeijken startte zijn onderneming gericht op het onderhoud van bossen en het maaien van sloten. De vijf zoons van Bert – Jan, Harrie, Huub, Mario en Marcel – zijn sinds 1974 nauw bij het bedrijf – dat toen H.G. van Vijfeijken en Zn. B.V. heette – betrokken. In 2002 veranderde de bedrijfsnaam in Gebroeders van Vijfeijken B.V.  Nu, tweeëntwintig jaar later, stopt het bedrijf, wegens gebrek aan opvolging of een koper.
 
Ook Aannemingsbedrijf Gebr. Van de Ven B.V. werd opgericht in 1967, door Martien van de Ven. Het bedrijf is gespecialiseerd in maaien, reinigen en onderhouden van waterlopen en het realiseren en onderhouden van beschoeiingen en steigers. De twee zoons van Martien, Marjo en Jan, zijn vanaf de oprichting bij het bedrijf betrokken. In 2002 treedt Martien terug uit het bedrijf en gaan Jan en Marjo samen verder. Na een kort ziekbed overlijdt Marjo in 2023. Omdat Jan inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, heeft hij besloten tot stopzetting van de bedrijfsactiviteiten.
Cultuurtechnische-, grond-, weg- en sloopwerkmachines  

Wie op zoek is naar machines voor agrarische- en grondverzetactiviteiten mag deze twee veilingen niet missen. Voor bestaande loonwerkers en bedrijven in de agrarische- en grondverzetsector is deze veiling de uitgelezen kans om in het bezit te komen van goed onderhouden machines, tegen een zelf te bepalen prijs. 

Onder meer diverse maaiarmcombinaties van Valtra en New Holland, landbouwtractoren, maai-hark-smalspoorcombinaties, smalspoor- en compacttractoren, graafmachines, maai-harkcombinaties en diverse bedrijfswagen worden online geveild.  

Over de veilingen

De online veiling van alle machines van Aannemingsbedrijf Gebr. Van de Ven B.V. is geopend voor biedingen en sluit op woensdag 10 april 2024 om 19:00 uur. 

Wil je de kavels bekijken voor je een bod uitbrengt? Dat kan tijdens de kijkdag op zaterdag 6 april 2024, van 10:00 uur tot 16:00 uur. Locatie: Kanaalstraat 95, 5711 EG in Someren. Klik hier voor alle details over deze veiling. 

De online veiling van alle machines van Gebroeders van Vijfeijken B.V. opent op woensdag 27 maart 2024 om 16:00 uur. Bieden kan tot en met dinsdag 9 april 2024, de veiling sluit om 19:00 uur. 

Wil je de kavels bekijken voor je een bod uitbrengt? Dat kan tijdens de kijkdag op zaterdag 6 april 2024, van 10:00 uur tot 16:00 uur. Locatie: Kanaaldijk-Zuid 10, 5712 BJ in Someren. Klik hier voor alle details over deze veiling. 

 


About Troostwijk Auctions

Troostwijk Auctions gelooft dat alles waarde heeft en is gedreven om van digitaal veilen de beste manier te maken om waarde toe te voegen voor zakelijke verkopers en kopers. Het digitale veilingplatform verbindt op een optimale manier lokale, gemakkelijke en snelle verkoop met wereldwijde vraag. Dit doen zij door de kracht van hun mensen, technologie en data te bundelen. Zo bouwt Troostwijk Auctions een winstgevend bedrijf, belonen zij hun mensen en verlengen zij de levensduur van goederen om verspilling en emissies te beperken. Jaarlijks veilt Troostwijk Auctions meer dan 1 miljoen kavels voor bedrijven uit sectoren als landbouw, voeding, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft per maand gemiddeld 4 miljoen bezoeken op het platform, lokale sectorspecialisten in heel Europa en kopers in 175 landen. 

Voor meer informatie over Troostwijk Auctions: https://www.troostwijkauctions.com/ 


Contacts

Annelies van den Dool
Brand and Communications Manager
Annelies van den Dool