2024-01-22 12:53Press release

Siemerink BV veilt tank- en apparatenbouwmachines via TroostwijkAuctions.com

Lasdampafzuiginstallatie van Siemerink BV te koop via TroostwijkAuctions.com

Wegens bedrijfsbeëindiging veilt Siemerink BV Tank- en Apparatenbouw uit Geertruidenberg haar complete machinepark – waaronder een LVD kantbank, een LVD guillotineschaar en een SAF plasmasnijmachine – via het online platform van Troostwijk Auctions. De veiling is op dit moment geopend voor biedingen. Op dinsdag 30 januari 2024 sluit de veiling om 14:00 uur.

 

Siemerink BV in Geertruidenberg is een familiebedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot 1676. De grondlegger – een smid – besloot zich te specialiseren in het maken van wafelijzers. Later specialiseerde het bedrijf zich in de bouw van opslagtanks en groeide het uit tot een grote naam in de tank- en apparatenbouwindustrie. Op het hoogtepunt had het bedrijf vijftig werknemers in dienst, maar de laatste jaren werd het voor Siemerink BV steeds lastiger om gekwalificeerd personeel te vinden in de veranderende industrie. Daarom heeft eigenaresse Annemarie Siemerink besloten het ontwerpen en produceren van opslagtanks in goede samenwerking met Mercon in Gorinchem over te laten gaan in Mercon-Siemerink b.v. en de rest van de productie te stoppen.

 

Tank- en apparatenbouwmachines

Vanwege de bedrijfsbeëindiging wordt het complete overgebleven machinepark van Siemerink BV geveild door Troostwijk Auctions. Onder meer een LVD kantbank, LVD guillotineschaar, SAF plasmasnijmachine, Kemppi lasdamp afzuiginstallatie, diverse halkranen, laskarren en gereedschappen worden aangeboden. En niet te missen is de iconische portaalkraan op het buitenterrein, die nog trots de naam Siemerink hoog boven Geertruidenberg laat zien.

 

“Deze veiling heeft veel te bieden voor de plaatbewerkende industrie,” aldus de veilingmeester. Bekijk hier alle kavels van deze veiling.

 

Over de veiling
De online veiling van de tank- en apparatenbouwmachines van Siemerink BV is op dit moment geopend voor biedingen. Op dinsdag 30 januari 2024 sluit de veiling om 14:00 uur.

 

Wilt u de kavels bekijken voor u een bod uitbrengt? Dat kan tijdens de kijkdag op maandag 29 januari 2024, van 9:00 uur tot 12:00 uur. Locatie: Centraleweg 3, 4931 NA in Geertruidenberg.

Klik hier voor alle details over deze veiling.


Topics: NL

About Troostwijk Auctions

Over Troostwijk Auctions

Troostwijk Auctions vindt dat alles waarde heeft.

Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Auctions realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant.

Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Auctions verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Auctions veilt per jaar ruim 810.000 kavels voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft lokale sector specialisten door heel Europa en kopers in 147 landen.


Contacts

Annelies van den Dool
Brand and Communications Manager
Annelies van den Dool