2024-02-29 08:17Press release

Online veilingen Heavy Equipment: recordjaar 2023, eenvoudiger en frequenter in 2024

Troostwijk Auctions - Heavy EquipmentTroostwijk Auctions - Heavy Equipment

Vereenvoudigde processen, wekelijkse veilingen en Innovatieve Troostwijk Auctions App

Agri en grondverzet, een belangrijke vertical bij Troostwijk België komt met indrukwekkende jaarcijfers voor 2023. Het online veilen van heavy equipment zit duidelijk in de lift. Het draagt bij aan de circulaire economie en helpt daarbij ook bedrijven in hun duurzaamheidsstrategie.

Om de verkopers nog meer te ontlasten komt Troostwijk met een kortere en snellere werkmethode. Hierdoor wordt de frequentie van de veilingen opgetrokken naar wekelijks, waar deze voordien maandelijks plaatsvonden. Daarbovenop komt de recentelijke lancering van de vernieuwde Troostwijk Auctions App.

20.000 Belgische loten, wereldwijd verkocht

In 2023 was het segment agri en grondverzet voor Troostwijk België goed voor 132 veilingen met meer dan 20.000 loten. Met gemiddeld 25 biedingen per lot werden er meer dan 50.000 biedingen geregistreerd. De totale opbrengst overtrof de verwachtingen met ruim 30 miljoen aan B2B-veilingen. Deze loten kwamen van meer dan 400 verschillende B2B-verkopers en de kopers bevonden zich in 78 landen. Dit toont de internationale impact en relevantie van dergelijke B2B-veilingen.

Bjorn Moris, gedelegeerd bestuurder bij Troostwijk, benadrukt het belang van B2B-veilingen en verklaart:

De groei in B2B-veilingen weerspiegelt onze toewijding aan het leveren van waarde aan zakelijke verkopers en kopers. In een tijd waar duurzaamheid en circulariteit centraal staat, wordt het hergebruik van zwaar materieel ook steeds relevanter.

Nieuwe werkmethode: : win-win voor koper en verkoper

De afgelopen 10 jaar heeft Troostwijk België een opmerkelijke groei doorgemaakt binnen het B2B-segment, waarbij het begon met één veiling elke 3 maanden, evolueerde naar maandelijkse veilingen op twee eigen locaties (in Deinze en Melreux) en nu overschakelt naar wekelijkse veilingen. Dit kan door de kortere en snellere werkwijze die Troostwijk sinds begin dit jaar hanteert. Hierbij komt een regionale veilingadviseur van Troostwijk ter plekke bij de verkoper en behandelt alles van A tot Z. Deze aanpak, samen met de verschuiving naar wekelijkse veilingen, biedt een win-winsituatie voor verkopers en kopers door een efficiëntere en snellere dienstverlening. Machines aanmelden kan heel eenvoudig op https://www.veilenmettroostwijk.be/agrarischengrondverzet/.

Daarnaast worden virtuele 360°-tours geïntroduceerd voor high-profile veilingen, waardoor online de volledige ervaring kan worden beleefd.

Innovatieve Troostwijk Auctions App

Recentelijk lanceerde Troostwijk ook de geheel vernieuwde Troostwijk Auctions App. Met verbeterde filtermogelijkheden, persoonlijke aanbevelingen en live bieden via de app, biedt het een geavanceerde ervaring voor kopers en verkopers. Een schot in de roos, zo blijkt uit de meer dan 408.000 downloads in de eerste maanden na de lancering. De app is daarmee goed voor 30 procent van het totaal aantal biedingen en 38 procent van het totaal aantal actieve gebruikers én genereert nu twee keer zoveel biedingen als voor de go-live.


Topics: BE

About Troostwijk Auctions

Troostwijk Auctions gelooft dat alles waarde heeft en is gedreven om van digitaal veilen de beste manier te maken om waarde toe te voegen voor zakelijke verkopers en kopers. Het digitale veilingplatform verbindt op een optimale manier lokale, gemakkelijke en snelle verkoop met wereldwijde vraag. Dit doen zij door de kracht van hun mensen, technologie en data te bundelen. Zo bouwt Troostwijk Auctions een winstgevend bedrijf, belonen zij hun mensen en verlengen zij de levensduur van goederen om verspilling en emissies te beperken. Jaarlijks veilt Troostwijk Auctions meer dan 1 miljoen kavels voor bedrijven uit sectoren als landbouw, voeding, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft per maand gemiddeld 4 miljoen bezoeken op het platform, lokale sectorspecialisten in heel Europa en kopers in 175 landen.

Voor meer informatie over Troostwijk Auctions: https://www.troostwijkauctions.com/


Contacts

Annelies van den Dool
Brand and Communications Manager
Annelies van den Dool