2024-02-27 06:30Press release

Epic Auctions wordt onderdeel van Troostwijk Auctions

Epic Auctions part of Troostwijk Auctions_Arno Hendrikse

Amsterdam, 27 februari 2024 - Epic Auctions wordt onderdeel van Troostwijk Auctions. Dit betekent dat de huidige verkopers en bieders die nu gebruikmaken van het Epic veilingplatform overgaan naar het platform van Troostwijk Auctions. Hierdoor krijgen zij toegang tot een groot, internationaal bereik en een uitgebreid aanbod aan machines en goederen. Tegelijkertijd blijven bestaande klantrelaties intact, waardoor het lokale karakter behouden blijft. Bovendien kunnen zij nu op wekelijkse basis veilen, in plaats van maandelijks. De laatste veiling die op het Epic veilingplatform draait, sluit op 27 maart.

Bijna een jaar na de overname van Epic Auctions door de TBAuctions groep wordt het veilingplatform nu onderdeel van Troostwijk Auctions, dat ook tot de groep behoort. Een logische vervolgstap waarmee Troostwijk Auctions haar positie verder verstevigt in met name de landbouw, transport, grondverzet en bouw. “De activiteiten van Epic Auctions sluiten naadloos aan op de specialisaties die van oudsher deel uitmaken van Troostwijk”, zegt Arno Hendrikse, Managing Director Troostwijk Auctions Nederland. “Doordat de verkopers en bieders van Epic Auctions overgaan naar ons platform, voegen we waarde toe voor alle ondernemers die gebruikte goederen en machines willen veilen of kopen. In de regel leiden meer bieders namelijk tot een beter veilingresultaat. Dit heeft een aanzuigende werking op verkopers, waardoor het aanbod verbreedt en meer bieders kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn.” 

Fysieke locatie en kentekenloket
Dat Epic Auctions onderdeel wordt van Troostwijk Auctions heeft ook voordelen voor de huidige Troostwijk verkoper en bieder. Zo wordt de fysieke veilinglocatie van Epic Auctions nabij Breda, in Hazeldonk, beschikbaar gemaakt voor alle verkopers op het Troostwijk platform. Verkopers kunnen vanaf 4 april hun gebruikte goederen en machines laten veilen vanaf deze locatie. Dit is met name interessant voor de ondernemers die enkele bedrijfsmiddelen willen veilen en er niet voor kiezen om dit vanaf hun eigen locatie te doen. Ook de RDW-erkenning blijft in Breda beschikbaar, waardoor Troostwijk gebruikers kentekengebonden bedrijfsmiddelen kunnen registeren onder de naam van de nieuwe eigenaar.

“Bij Troostwijk Auctions bundelen we de kracht van onze technologie, data en mensen. Dat zie je in elke fase van deze overgang terug, zoals de integratie van de locatie in Hazeldonk en het kentekenloket in onze bedrijfsvoering’’, zegt Hendrikse. “Daarnaast nemen we het personeel van Epic Auctions in zijn geheel over. Deze nieuwe collega’s nemen niet alleen vakkennis, maar ook persoonlijke contacten en langdurige klantrelaties met zich mee. Zo blijven we lokaal, ondanks dat we groeien.” 

Huidige veilingen
De overgang van Epic Auctions in Troostwijk Auctions heeft geen invloed op bestaande veilingen die reeds gepland staan via het Epic Auctions platform. Nieuwe veilingen kunnen vanaf half maart worden aangemeld op het platform van Troostwijk Auctions en per 4 april 2024 kunnen bedrijfsmiddelen worden geveild. Voor de huidige verkopers die momenteel actief zijn op het platform van Epic Auctions betekent dit dat zij nu op wekelijkse basis kunnen veilen, in plaats van maandelijks. 


Topics: NL BE

About Troostwijk Auctions

Troostwijk Auctions gelooft dat alles waarde heeft en is gedreven om van digitaal veilen de beste manier te maken om waarde toe te voegen voor zakelijke verkopers en kopers. Het digitale veilingplatform verbindt op een optimale manier lokale, gemakkelijke en snelle verkoop met wereldwijde vraag. Dit doen zij door de kracht van hun mensen, technologie en data te bundelen. Zo bouwt Troostwijk Auctions een winstgevend bedrijf, belonen zij hun mensen en verlengen zij de levensduur van goederen om verspilling en emissies te beperken. Jaarlijks veilt Troostwijk Auctions meer dan 1 miljoen kavels voor bedrijven uit sectoren als landbouw, voeding, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft per maand gemiddeld 4 miljoen bezoeken op het platform, lokale sectorspecialisten in heel Europa en kopers in 175 landen. 

Voor meer informatie over Troostwijk Auctions: https://www.troostwijkauctions.com/


Contacts

Annelies van den Dool
Brand and Communications Manager
Annelies van den Dool